Articole pirotehnice deținute fără drept, ridicate de polițiști

Postat de Buhusi la Sâm, 05/04/2014 - 12:12

Polițiștii au confiscat 7348 articole pirotehnice și au întocmit patru dosare penale, în urma activităților desfășurate în ultimele două zile în cadrul acțiunii “FOC DE ARTIFICII”. De la debutul acțiunii polițiștii băcăuani au confiscat aproximativ 16000 astfel de obiecte interzise la deținere și comercializare
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Poliţiei Orașului Buhuşi au identificat, la data de 29 decembrie a.c., un bărbat de 37 de ani, din Bacău, salariat al unei societăți comerciale, care comercializa în orașul Buhuşi, articole pirotehnice în baza unei autorizaţii.
În urma examinării articolelor pirotehnice expuse, s-a constatat că o parte din acestea prezintă modificări cu privire la clasificare, fiind încadrate din categoria a II-a în categoria I, prin aplicarea unor etichete autocolante sau prin răzuire.
Au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 96 de baterii cu până la 25 de focuri, în valoare totală de 15000 lei.
Din cercetări s-a stabilit că articolele pirotehnice au fost achiziționate de la două societăți comerciale din țară.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, iar cercetările continuă pentru identificare şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.
Polițiștii din comuna Ghimeş-Făget l-au depistat în flagrant pe S. Peter, de 24 ani, din localitate, în timp ce folosea petarde pe D.N. 12 A.
La controlul corporal efectuat asupra acestuia au identificat 56 de petarde din clasa a-II-a, care fac parte din categoria produselor pirotehnice interzise folosirii şi comercializării. Cele 56 de petarde, au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.
În Pasajul Revoluției din municipiul Bacău polițiștii l-au depistat pe P. Gelu, de 43 de ani, care avea asupra sa 200 bucati petarde cu trei focuri și 360 petarde categoria a II -a pe care le oferea spre vânzare.
In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, iar cele 560 de petarde au fost ridicate în vederea confiscării.
Polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bacău au depistat în comuna Brusturoasa o persoană de sex feminin de 38 de ani, care detinea fara drept, in vederea comercializarii, 6636 petarde.
Articolele pirotehnice au fost ridicate in vederea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.